Näringsterapeut och örtterapeut / fytoterapeut:

Näringsterapi:

Jag har läst 2 år vid Nordiska Närings och Fytoterapiskolan till näringsterapeut.  I utbildningen får man bl.a. studera näringens påverkan på den mentala hälsan, klinisk ekologi och allergi, kost och idrottsutövning, betydelsen av fettsyror och probiotika, dieter för specifika sjukdomar, levande föda, vegan och makrobiotik samt mycket annat. 

Man börjar förstå att kosten idag är bristfällig och innehåller massor med tillsatsämnen och bekämpningsmedel.  Näringsvärdet försämras successivt i våra råvaror på grund av onaturliga odlingsmetoder, raffinering och industriell bearbetning.  Kombinationen av ökad toxisk belastning och  ett försämrat näringsvärde i födan ger oss ett sämre skydd.  Maten bör ju vara grundstommen för en god hälsa och ett friskt liv.

Jag hjälper dig gärna med kostrådgivning utifrån din nuvarande situation antingen du vill gå ned i vikt, behöver rådgivning i samband med eventuellt sjukdomstillstånd, önskar vägledning i samband med din träning eller att du helt enkelt vill lägga om till sundare/bättre matvanor för att kunna må bättre i vardagen och kanske på sikt klara undan de vanligaste sjukdomar som högt blodtryck, höga blodfetter/ hjärt kärl sjukdomar, typ 2 diabetes som tyvärr blir vanligare och vanligare idag.  Vi har väldigt mycket att vinna på att leva lite sundare i vardagen och att förebygga problemen är ju alltid bäst. 

Med hjälp av olika analysmetoder ser jag hur kroppen fungerar och vilka obalanser och brister som finns.  Som näringsterapeut jobbar jag även med att återställa normal funktion och förbättrar klimatet i mag/tarm.  En frisk tarmflora är en viktig förutsättning för ett hälsosamt liv.  Jag lägger upp en individanpassad kost och anpassar vid behov näringstillskott som du får ta under en tid till kroppen har återhämtat sig.

        

 

Örtterapi / fytoterapi:

Jag har även läst 2 år till Fytoterapeut (örtterapeut).  Denna utbildning täcker allt från farmakologi till klinisk tillämpning av örtmedicin som är den äldsta och allra mest beprövade läkekonsten vi har.

Sedan minst 50 000 år tillbaka  har örter använts för att förebygga och läka sjukdom samt starka människans vitalitet. 

Med örter stimulerar man kroppens egna läkande krafter genom att balansera och rena kroppen så jag föreslår ibland örtextrakt i tillägg till kosttillskotten.

 

 

 

 

FÖRELÄSNINGAR:

Jag håller även föreläsningar för grupper och företag om näringens betydelse för vår hälsa och pratar gärna om olika testmetoder och behandlingsalternativ jag jobbar med i vardagen - allt efter önskemål.

 

 

 

 

 

 

 

För att se nyheter, få tips  och se vad som händer just nu - gå in på Aloetekets facebook sida.

 

 

 

 Bokning

 För tidbokning ring:

 0707-760669. Här kan du

 lägga igen ditt

 meddelande eller gå in på

 kontaktsidan under fliken

 till vänster. 

 

 Telefontider:

 Må: 9.30 - 10.00 och

 To:  9.00 - 9.30

 

 

Klicka på cellen och se vilken

värld som finns inuti!