Rening av kroppen

Detox - behöver man egentligen göra det?

 

Ja det är frågan.  Den har ju alltid klarat av det jobbet själv.  Vi har våra utrensningsorgan som tar hand om och avgiftar våra kroppar.  Fast samhället ser inte ut som för 100 år sedan – när det gäller kemikalier och tungmetaller – tyvärr. 

Maten vi äter är besprutad, luften är förorenad och vi omges av massor tungmetaller som vi får i oss bl.a. via den maten vi äter. Vi är väldigt många som har eller har haft munnen full av kvicksilver samt att vi har fått ärvt våra förfäders amalgam i tillägg. 

 Den välkände hälsojournalisten Morton Walker skriver att varje person som idag lever i västvärlden är minst 1000 gånger mer förgiftad av tungmetaller än någon var när Jesus levde.

När jag skannar med Introspect kan jag nästan se vilka som t.ex. äter mycket solrosfrön.  Solrosfrön innehåller som oftast mycket  kadmium och detta genspeglas väldigt bra på skanningen.  Man kan även tydligt se kvicksilver som ansamlats i nervbaner, hjärnan mm.  Ja, detta är skrämmande när man vet att det påverkar kroppen väldigt under ett långt liv. Vi vet även att mycket kvicksilver och andra tungmetaller i kroppen sätter ned kroppens egen förmåga att avgifta sig.

Många av de sjukdomar som man räknar som normala ju äldre vi blir kan bl.a. ha sin orsak i att kroppen belastas med  kemikalier och tungmetaller.  När man t.ex. har kvicksilver i munnen utsöndrar man hela tiden  lite varje gång man tuggar .  Detta går bl.a. ned i mag/tarm och påverkar våra slemhinnor och därigenom vår enzym och saltsyraproduktion.  På så sätt kan man mycket väl få en försämrad matsmältning. Och tyvärr så absorberas metallerna oftast som annan föda och ansamlas i fettvävet i nervbanor, hjärnan, skelettet m.m. 

Jag har även kollat med Tekniska verken här i Linköping och fått bekräftat att det finns en liten mängd tungmetaller som t.ex. kvicksilver, aluminium, bly mm i det vatten vi dricker till vanligt.  Har man inget vattenfilter där hemma – ja då är det vi som är filteret.

Jag rekommenderar att du går in på denna sidan http://www.vannbehandler.no/ och läser mer om vattenrening här.

 

 

Våra kroppar får kämpa med tungmetaller, alla kemikaker, läkemedelsrester, svampsporer, parasiter och bakterier  mm  (Se t.ex. Forskning.no om mögel i Norskt dricksvatten.  Jag tror nog inte det är så mycket bättre här i Sverige). Vi vet att dricksvattnet kan innehålla t.ex. östrogener, lugnande medel och många andra läkemedelsrester.

Detta är efter att vattnet är renat i vattenverken.  Och vi som jämt får höra att vi har så rent vatten i Sverige.  Ja, om vi jämför med många u-länder så har vi nog det fast det kan inte dölja det faktum at vi här i Sverige får i oss båda tungmetaller, mögelsvampar, läkemedelsrester och i perioder parasiter mm genom det kommunala vattnet. 

Vi hör ju t.ex. att det förekommer kontaminering med parasiter med jämna mellanrum, och en viss andel dåliga bakterier vill nog alltid finnas i kranvattnet.   Därför är det så viktigt att vi stärker vår egen bakterieflora på alla tänkbara sett så vi kan hantera belastningar utifrån på ett bra sett. 

Vi vet även att många vattenrör är gamla så det är säkert inte bättre i Sverige än i Norge där man har kollat och sätt att det blir små vattenläckor lite över allt.  Vattenrören ligger oftast nedgrävda tillsammans med avloppsrören, och det kan bli inflöde av mycket otrevligheter.

Ja, om du inte renar ditt dricksvatten själv – är det alltså du som är filtret!  Och har man då en dålig avgiftning är det mycket som ansamlas och belastar våra kroppar.

 

Vi skyller ofta på generna när vi blir sjuka fast det händer nu mycket inom det nya forskningsområdet epigenitik.  Här ser man att vi själva kan påverka våra gener väldigt mycket med bra föda och att det främst är miljön vi vistas i och födan som utlöser genernas inneboende markörer.  Det positiva är att vi kan göra mycket själv vid att äta renande och näringstät föda, detoxa kroppen och stödja kroppen med näringstillskott.  Det är även viktigt att ta reda på vad som är prioritet för just dig och din kropp när du ska göra en detox. 

Det kan även vara av avgörande betydelse att ha en bra vattenrenare för att undvika mer belastning på kroppen. 

  

Givetvis bör vi handla krav och ekologiska grönsaker och föda i övrigt så långt vi kan.  Det säger sig själva att vi inte kan må bra av t.ex. bananer som besprutats även uppe i asken innan de skickas till oss – för så går det faktisk till.  Vi vet även att de som jobbar i tomatodlingar  t.ex. i  Spanien dör i förtid pga alla kemikalier kroppen för handskas med.  Det kan vara en utmaning att se hur man kan dra ner på onödig förbrukning av miljögifter och en bra början kan även vara att välja biologiskt nedbrytbara rengöringsmedel.   Man kan faktisk komma väldigt långt bara med mikrotraser, citron, bikarbonat och vinäger.  Gå gärna in här och se hur du kan göra  http://media.mcs-sweden.se/2012/09/St%C3%A4da-Kemikaliefritt.pdf 

Alla tillsatser som ofta används i vår mat är också viktigt att komma ihåg. Tänk på att alla gränsvärden som sätts av livsmedelsverket inte tar hänsyn till cocktail effekten som blir när vi får lite över allt.  Så det är viktigt att vi själva tar tag i detta och använder rena råvaror när vi gör mat. 

Natriumglutamat är ett nervgift som kan påverka oss mycket och finns bl.a. i de flesta buljongtärningar, chips, färdiga påser med såsextrakt,  nästan all snabbmat och används ofta i restaurangmat.  Det så kallade kina syndromet man kan få när man äter mat på kinarestaurant beror på tillsatser av natriumglutamat.  Kan yttra sig som hjärtklappning, huvudvärk och migrän m.m.  Gå gärna in på denna sidan: http://www.konsumentsamverkan.se/11verk/kampanj/tillsatser/undvikgluta.htm för att läsa mer om detta.  Är du rädd om din hjärna så bör du absolut ta en titt.

Jag ser i mitt jobb ett väldigt stort behov av att kunna avgifta mina klienter.  Det är välkänt att det i våra kroppar ackumuleras slaggprodukter och toxiner som med tiden kan orsaka funktionsstörningar som ger både smärtor och olika sjukdomstillstånd.  

Det finns många olika sett att rena kroppen.  Allt ifrån att dricka rent vatten, äta renande föda, torrborsta huden, röra på sig, olika kurar som renar mag/tarm, avgiftning med hjälp av t.ex. aminosyror och andra kosttillskott, hårmineralanalys, infrarött ljus, fotbad  m.m.  Det viktiga är att hitta något sett som passar just dig och dina behov.  Om ditt problem är höga värden av aluminium, kommer du inte så långt med att göra en mag/tarm rening. Jag som näringsterapeut  kan också vara behjälplig att fastställa vad som är din prioritet och var du bör börja någon stans.   Du är välkommen att höra av dig till Aloeteket och få mer information.

 

 

 

 

 

 

 

  För att se nyheter, få tips

  och se vad som händer just

  just nu -  gå in på Aloetekets

  facebook sida.

 

 

  Bokning

  För tidbokning ring:

  0707-760669. Här kan du

  lägga igen ditt

  meddelande eller gå in på

  kontaktsidan under fliken

  till vänster. 

 

 

  Telefontider:

  Må: 9.00 - 9.30 och

  To:  9.00- 9.30

 

 

 

Klicka på cellen och se vilken

värld som finns där inne!